17 June 2009

Raya : Part I



Inilah hasilnya untuk persiapan pertama raya tahun ini.. Dah bley citer bab raya sbb 'hutang-piutang' dah selesai.. hehe..

Niat asal ummi utk membeli sepersalinan raya yg lebih murah berbanding tahun lepas menjadi sebaliknyer.. Bleh x kalo ummi nak salahkan papa ? Sbbnyer nak cari kain plain utk papa n anak2 yg memenuhi citarasa terpaksa naik 2nd floor kat Saleem Aziz Textile @ Jakel Kota Bharu. Bila dah naik n cari jumpa la kain yg nak tu, kalo ikut ummi utk anak2 xmo beli kain yg sama sbb mahal tp papa cakap xper setahun sekali buat baju melayu so ummi ikut.. Sambil2 tu mata dok menjeling kat kain2 yg gojess n mabeless kat situ..

Kata site xlusive kan, semuanya nmpk cantik jer dimata.. Ada yg sepasang beribu.. Tgk dari jauh jer la yg tu.. Pastu dah terbekenan dgn spsg kain yg patung pkai tp pk 5-6 kali bila tgk harga n at last ambik gak.. huhu.. bajet yg kenkonon nak dikurangkan dah bertambah.. Kalo xnaik atas confom x beli kain tu.. xper la, sbb papa ckp setahun skali apa salahnya.. Tapi bila dah beli rasa nyesal plak..

note : Nampak cam penuh bag tu sbb ada 8 psg di dalamnya.. Sepasang setiap org (4 + 2 + 2 ) ;p

2 Loves:

efamaira said...

wah dah pindah umah baru ek.. cantekk bunga2 lagikss..

wah cg diana baju raye dah stat beli ek.. kaler ape tuk tema thn ni..

huhu.. syok awal2 dah stat shoping..

wawa said...

behnya ogy... ako x soping pung bj ghaya.. kain taun lepaih pun dok ada 4 lai lagik.. x terbuat..(kes org dh x mo amik upah)
taun nih nampak gayanya ako beli ready made lagik lah gamaknya.. uhuhuhu..tu plaks cutting sure laghi time ghaya nih.. adehh.. tensi mak!!

 

Template by Maya