06 August 2009

Raya Sedondon ...

Puasa belom nape citer pasal raya plak ? Hehe.. Ada sebabnya.. IbuRikazz buat "Contest Baju Raya Sedondon" so Ummi sukaa sgt nk joint sbb memang byk gambo baju raya sedondon tapi cukup la letak 2 jer kan.. Nanti kang lebih-lebih plak.. :)

Seperti yang diminta IbuRikazz, "anda tayangkan gambar anda dan pasangan anda berbaju raya sedondon.." Ummi bukan setakat tayangkan pasangan tetapi juga anak-anak pasangan..huhu.. Sebab raya x penah lg gambo berdua melainkan 1st time raya dulu ja..

Nama Couple Sedondon : Mrs Dyana & Mr Fadill (+Aliff + Aqill)

Tahun 2007, turn beraya di sebelah Ummi so kita raya Kedah dulu.. Ni 1st time raya ber4.. Rasa nak try bright color so pilih bright pink yg dlm gambaq nmpk memang nmpk vastt sungguh! Last year turn raya kat Kelantan n Ummi pilih hijau pucuk pisang, saja nk kaler soft sket.. Tahun ni niat asal nak cari kaler dark choclate sbb nak mencuba warm color tapi bila gi Salem Aziz dah bekenan dgn plain pepel plum time mencari kain Papa & anak2 so Ummi pun cari la kain yg matching.. But still kaler warm gitu kan.. Agaknya next year kena try earth color plak sbg tema.. Hehe..

note: Papa memang suka beli kain sekayu dgn anak2.. Alang2 sedondon biar sekayu.. :)

Tarikh Tutup : 22 Ogos 2009

(klik pada gambar utk ke entry "Contest Baju Raya Sedondon")

Harap-harap IbuRikazz 'terpesona' dgn kesedondonan family kita orang.. ( ada ker perkataan 'kesedondonan' itu ? huhu..) x menang pun x pe, kita saja suka-suka tapi kalau menang memang happy la.. InsyaAllah, tradisi ini akan diteruskan dlm family ini selagi terdaya dan termampu sbb kalau pakai sedondon ni rasa "really closed" to each other.. Series ! Sapa x penah buat cuba try test yer...


note: Sila abaikan fizikal Ummi yg kelihatan berbeza dr tahun ke tahun.. Ini adalah satu kelaziman.. Hehee..

1 Loves:

Naz-Segalanya disini said...

awk..mmg cun yg pink tu.gd luck k

 

Template by Maya